Yoga

Om een gezond lichaam te krijgen is beweging cruciaal. Echter draait het niet alleen om het lichaam, maar zeker ook om de geest… onze innerlijke gemoedstoestand. Er zijn diverse onderzoeken die bewijzen dat onze gezondheid ook voor een groot deel onder invloed staat van onze geest. Al hebben we daar geen onderzoeken voor nodig om dat te weten, want we ervaren dit dagelijks. Nu meer dan ooit.

Eén van de bewegingsvormen die al eeuwenlang de brug slaat tussen lichaam en geest is Yoga. Yoga betekent letterlijk “verenigen” of ook wel “eenheid”. Het samenbrengen van lichaam en geest. Uit je hoofd en in je lichaam, leren luisteren naar wat je lichaam je aangeeft en hiernaar handelen.

Om die reden biedt De Wellness Lounge nu ook yogalessen aan. Om te zorgen voor een goede balans, want daar hebben we het toch altijd over in de wellness, worden er twee soorten yoga aangeboden, namelijk: Yang Yoga (actief/yang energie) en Yin Yoga (passief/yin energie).

Verder kun je ook kiezen uit de bewegingsvorm Nirvana Yoga (actief/yang energie). Dit is een mooie samensmelting van bewegingen uit de yoga en pilates, die worden uitgevoerd op een specifieke ademhalingsmethode onder begeleiding van positieve muziek. Met deze ademhalingsmethode leer je weer correct te ademen via je middenrif en deze adem ook te beheersen.

Klik hier voor het online lesrooster.